Image

Aurel Ciobanu-Dordea

Este Director pentru Economie Circulară in cadrul Comisiei Europene, Direcția Generală Mediu. Anterior actualei poziții deținute, tot în cadrul Direcției Generale Mediu, a fost responsabil de Direcția responsabilă cu aplicarea legislației, investiții și guvernanța de mediu. Înainte de a se alătura DG Mediu în anul 2014, a fost director pentru „Egalitate”, responsabil cu lupta împotriva discriminării în DG Justiție. S-a alăturat Comisiei Europene în 2009 ca director pentru „Drepturi fundamentale și cetățenie UE” în ​​aceeași direcție.

Este avocat si deține diplomă de Masterat la Universitatea din Illinois (SUA) și un doctorat de la Universitatea din București (RO).

Image
Image

Monika Romenska

Monika Romenska a ocupat funcții de conducere în administrația publică, autorități locale și organizații ale industriei din Bulgaria.

Are o vastă experiență în guvernare locală și regională, dezvoltare regională, precum și în dezvoltare durabilă, inclusiv managementul deșeurilor cu accent pe gestionarea deșeurilor de ambalaje și este expert în comunicare și management de proiect.

Începând din anul 2014 este Manager de reglementare și afaceri publice al EXPRA (Alianța Responsabilității Extinse a Producătorilor) cu sediul la Bruxelles, organizație care acționează ca platformă de politică comună reprezentând interesele tuturor celor 32 de organizații membre din 30 de tari din care 19 State Membre, create și conduse de către producătorii responsabili și care au ca scop recuperarea și reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Image
Image

Steve Claus

Steve Claus este Secretar General al Asociației europene a ambalajelor din oțel, Steel for Packaging Europe.

Profesionist și cu spirit antreprenorial, Steve are peste 25 de ani de experiență în Responsabilitatea Extinsă a Producătorului (EPR), colectarea, sortarea și reciclarea deșeurilor de ambalaje și dezvoltare durabilă în general.

Cunoscută anterior sub numele de APEAL, Steve s-a alăturat asociației în anul 2018 ca manager de sustenabilitate și a jucat un rol crucial în diverse proiecte tehnice cu privire la ambalajele de oțel, inclusiv reciclabilitate, rate de reciclare, analiza ciclului de viață (LCA), amprenta ecologică a produsului (PEF) și mai recent în cadrul discuțiilor referitoare la Regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje (PPWR).

A deținut anterior diferite funcții în cadrul Fost Plus, schema belgiană EPR pentru gestionarea ambalajelor de la populație și a oferit consiliere, atât sectorului industrial cât și autorităților, în țări din cadrul UE dar și în afara ei, pentru stabilirea unor modele circulare inovatoare și durabile bazate pe aplicarea răspunderii extinse a producătorului.

Deține un master în economie aplicată de la Universitatea din Antwerp.

Image
Image

Marius Tent

Este un profesionist pasionat de ambalare, cu peste 20 de ani de experiență, având ca misiune crearea de soluții durabile prin inovarea ambalajului. După ce a lucrat pentru companii multinaționale de top în funcții de conducere la nivel global și regional, precum Wrigley, Mars Wrigley și Danone SN și-a valorificat expertiza profundă, curiozitatea și abordarea colaborativă pentru a dezvolta și implementa strategii de ambalare avansate.

De-a lungul carierei sale, el a co-creat și susținut numeroase strategii și inițiative de inovare a ambalajelor, a construit și a condus echipe de înaltă performanță în întreaga lume și a îndrumat viitoarele talente. Pasiunea lui pentru sustenabilitate și inovație a oferit în mod constant rezultate măsurabile, cu impact asupra pieței.

În 2024 și-a lansat propria companie, ViaPackaging UG. ViaPackaging colaborează strâns cu consorții de vârf precum CEFLEX (circularitatea ambalajelor flexibile) și CELAB-Europe pentru a promova circularitatea materialelor specifice de ambalare.

Image
Image

Gabriel Moiceanu

Gabriel Moiceanu este Președinte al Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) și Director Executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeș. Are o experiență de peste 30 de ani în domeniul serviciilor publice și 15 ani în managementul integrat al deșeurilor.

Împreună cu membri FADI s-a implicat activ în promovarea intereselor Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară care reprezintă peste 2900 de  unități  administrativ teritoriale membre, precum și în dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor la nivel județean. FADI, ca asociație profesională, a fost și este un partener de dialog activ pentru autoritățile centrale și locale, fiind prezentă în grupuri de lucru a căror activitate s-a concretizat în propuneri de îmbunătățire a legislației în domeniul deșeurilor. Schimbul de experiență și bune practici a avut loc în cadrul a peste 35 de conferințe și evenimente publice cu tematică legată de gestionarea deșeurilor municipale, precum și în cadrul celor 7 grupuri de lucru organizate în cadrul federației.  

„Sper ca forumul să ne ofere platforma perfectă de comunicare la nivel profesional, atât cu specialiști din România, cât și din alte țări.”

Image
Image

Ovidiu Slăvoiu

Este consultant de strategie în cadrul Băncii Naționale a României. Coordonează activitatea Biroului sustenabilitate și economie verde din cadrul Cancelariei BNR din noiembrie 2024. De-a lungul carierei, desfășurate preponderent în sistemul financiar-bancar (BNR, TRANSFOND, ING Bank) și-a consolidat competențele de strategie și managementul schimbări și, complementar acestora, cele de managementul experienței clienților, responsabilitate socială, digitalizare și inovație. Complementar, a dezvoltat interese profesionale în tehnologie și educație.

Preocuparea pentru sustenabilitate și comportament organizațional responsabil a demarat încă din facultate, lucrarea sa de licență tratând în principal responsabilitatea socială a companiilor multinaționale. De-a lungul carierei s-a implicat sistematic în activități asociate acestor domenii, activând constant ca membru al comitetelor de CSR sau sustenabilitate și ca voluntar, în special în activitățile de educație financiară (studenți, firme, ONG-uri). 

Image
Image

Horst Mueller

Este membru al Consiliului ECN și CEO al Mueller Waste Projects GmbH. Este inginer agronom și și-a început afacerea ca și consultant pentru utilizarea avantajosă a compostului și a biosolidelor în 1987. Inițial materia primă pentru compost erau deșeurile mixte, ulterior în Austria a fost stabilită separarea la sursă a biodeșeurilor. Este expert în Comitetele Tehnice de standardizare pentru tratarea biodeșeurilor în cadrul Institutului de Standardizare din Austria din 1987 și este implicat în crearea de standarde și cadrul legal în domeniul colectării separate a biodeșeurilor, compostării/digestiei anaerobe și a utilizării compostului. Alte activități sunt standardizarea în domeniul biosolidelor la nivel european în CEN/TC 308 WG 2 și 3 și la nivel internațional în ISO/TC 275 WG 1 și 4.

Image
Image

Marc Tijhuis

Marc Tijhuis este Director General al Asociației Internaționale a Deșeurilor Solide (ISWA) cu sediul la Rotterdam în Olanda. ISWA este singura asociație globală non-profit care promovează dezvoltarea durabilă și gestionarea în mod profesionist a deșeurilor la nivel mondial și tranziția la economia circulară.  

În funcția pe care o deține, Marc conduce Secretariatul General care este motorul asociației conectând și sprijinind membrii din mai mult de 110 țări.  

Marc are o experiență bogată în managementul organizațiilor în mai multe sectoare de activitate, precum și în reorganizarea și restructurarea internă și externă a proceselor.

Marc s-a născut în Olanda și a obținut diploma în Chimie la Universitatea de Stat din Leiden și o diplomă post universitară în guvernanță. În funcția pe care o deține, el reprezintă ISWA în majoritatea forumurilor mondiale așa cum este Convenția Cadru a Națiunilor Unite pentru Schimbările Climatice sau Programul Națiunilor Unite pentru Mediu și este de asemenea invitat ca speaker sau moderator la evenimente internaționale.

Image
Image

Jean-Benoît Bel

Jean-Benoît este inginer de mediu. El a obținut diplomă în inginerie generală în Franța la École Centrale de Lille și ulterior diploma de Master în inginerie de mediu de la Technical University of Denmark. Timp de 9 ani a lucrat în cadrul ORDIF (Observatorul regional al deșeurilor) pentru Regiunea Paris. În prezent lucrează în cadrul ACR+ unde este Senior Project Manager și Senior Expert specializat în monitorizarea deșeurilor și analiză comparativă.

Image
Image

Andreas Pertl

Andreas Pertl a absolvit Universitatea pentru Resurse Naturale și Știinte din Viena (BOKU University), unde a studiat “Inginerie Civilă și Managementul Apei”. După finalizarea studiilor în anul 2009 a lucrat ca asistent universitar la Institutul pentru Managementul Deșeurilor din cadrul Universității BOKU unde s-a ocupat în principal de domeniul analizei ciclului de viață în procesele de management a deșeurilor. În anul 2015, el devine șeful departamentului Managementul Deșeurilor și Sustenabilitate din cadrul Biroului pentru Coordonarea Ambalajelor (VKS) din Austria (Clearing House) și devine reprezentantul autorizat începând cu anul 2018. În Iulie 2022 este numit Director General al VKS.